Jess! Vihdoin viimein pääsin kokeilemaan

kondensoitua maitoa ja Banoffee- tortun tekoa!

 Kiitos pikkusiskon joka minulle maitoa ystävällisesti toi  ;D

Heti sitä piti alkaa testailemaan vaikka ihan normaali

arki- ilta onkin. Ohjeen otin Ullan blogista:

1989948.jpg

Pohja:

  • 300 g suklaacookies- keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle

 

Mutta minäpä olinkin laiska ja kaadoin maidot

kulhoon ja kulhon mikroon! n. puolella teholla

lämmitin puolesta minuutista minuuttiin kerrallaan

ja aina välissä sekoitin. Ehkä 10 min. meni aikaa.

kannattaa seurata ettei kuohu yli.

 

Mutta vielä hienompi homma oli se että kondensoidun

maidon purkin kannessa oli prosentteina ainesosat

eli ihan selvä ohje miten sitä tehdään itse :D

Kokeilin sitäkin tietysti heti mutta kuvaa en kylläkään ottanut.

Tein kahden desin mukaan mutta kannattaa kyllä

tehdä ehkä kaksinkertaisena tämän ohje:

 

Täysmaitoa n. ½ desiä

sokeria 90 ml

sulatettua voita 1 rkl ( jätä pohjaan sulatetusta voista )

40 ml maitojauhetta

 

Aineet sekaisin ja samalla tavalla lämmitetään mikrossa

kuin kondensoitu maito eikä eroa huomaa kuin

ehkä lämmittämisen alkuvaiheessa ( on löysempää )

Kiva juttu meille jotka asuu 100 km päässä

lähimmästä kondensoitua maitoa myyvästä liikkeestä!!

 

Edit 18.10! Tein tänään uudelleen mikrossa

toffeeta noista edellä mainituista aineista

( joista siis kondensoitu maitokin on tehty )

Tein kaksinkertaisen annoksen ja meni vähän

kauemmin, ehkä vartti. Tässä kuvasarjaa ;)

1994432.jpg

1994437.jpg

1994444.jpg

1994447.jpg

1994450.jpg

Ja tämä syötiin sitten tällä kertaa tässä muodossa:

1994458.jpg