Tätä suklaapäällistä en oo ennen piirakan päälle laittanut mutta nyt

kokeilin. Ohje on ollut viime keväänä Yhteishyvän ruokamaailma-

lehdessä ( kylläkin puolet pienempänä ) Täytekakkuihin oon tätä käyttänyt,

niihin on riittänyt just se puolet.

1391424.jpg

TOFFEESUKLAAKUORRUTE:

200 g taloussuklaata ( ite käytän maitosuklaata )

200 g toffeesuklaata

1 dl kevytkermaa ( laitoin tavallista )

Sulata suklaat kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä

piirakan tai kakun päälle, koristele.

Ite oon laittanut aina sulatettua valkosuklaata ( sitä laitan vähän joka paikkaan )

Pohja sama kuin mustikkapiirakassa, lisänä 3 rkl kaakaojauhetta.

Näitä käytin, valkosuklaa jäi pois kuvasta, sekin pandan:

1391426.jpg

 

Sitten vielä sämpylöitä:

1391431.jpg

SÄMPYLÄT:

7,5 dl vettä

pala hiivaa

3 tl suolaa

3 dl kaurahiutaleita

1 dl öljyä

jauhoja sen verran että saa just leivottua, tulee siten ihanan pehmeitä :)

Paista 225 asteessa, aikaa en jälleen kerran tiedä...