Vihdoinkin sain aikaiseksi tämän kesän ensimmäisen raparperipiirakan.

Ohje on jostain nettisivuilta, en muista mistä.

1637538.jpg

Raparperipiirakka

Pohja:

2 munaa

200 g sokeria

1dl maitoa

1 dl kermaa

1 dl voisulaa

Päälle:

½ litraa raparperipaloja

50 g pehmeää voita

100 g sokeria

1 dl vehnäjauhoja

 

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää nesteet ja rasva.

Lisää seokseen keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.

Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Laita pinnalle kuoritut ja paloitellut raparperit.

Nypi rasva, sokeri ja jauhot ja ripottele pinnalle.

Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Tarjoa esim. jäätelön kanssa.

Suht ohut pohja tuli normaalipellillä, annos vois ehkä olla isompi!