Vihdoinkin sain aikaiseksi tämän kesän ensimmäisen raparperipiirakan.
Ohje on jostain nettisivuilta, en muista mistä.
Raparperipiirakka
Pohja:
2 munaa
200 g sokeria
1dl maitoa
1 dl kermaa
1 dl voisulaa
Päälle:
½ litraa raparperipaloja
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää nesteet ja rasva.
Lisää seokseen keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Laita pinnalle kuoritut ja paloitellut raparperit.
Nypi rasva, sokeri ja jauhot ja ripottele pinnalle.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Tarjoa esim. jäätelön kanssa.
Suht ohut pohja tuli normaalipellillä, annos vois ehkä olla isompi!