Tämän kanssa täällä valvotaan:

1660983.jpg

Edit: Tällaista tuli, vähän punaisempaa tuli kuin pitäisi kun nukahdin

 mutta minun makuuni sopivaa :)

Eli punasta heraa, juhannusjuustoa tai miksi sitä sitten haluaakin kutsua:

1661844.jpg

Itse olen oppinut syömään heraa vasta aikuisena vaikka maatalon tyttö olenkin ;)

Punanen hera

15 litraa tilamaitoa

2 tl juuston juoksutetta

Lämmitä 9 litraa maitoa kädenlämpöiseksi, nosta pois

levyltä ja sekoita joukkoon juuston juoksute.

Anna juoksettua n. tunnin ajan.

Kuumenna loput 6 litraa maitoa kiehuvaksi ja lisää

juoksettunutta massaa "kiehuvaan silmään" vähitellen.

( tässä menee aika kauan )

Kun kaikki juustomassa on laitettu, keitä miedolla lämmöllä

n. 5 tuntia, kunnes väri on toffeemaisen ruskea.

 

Joka paikkakunnalla on vähän erilaisia ohjeita mutta tämä on ehdottomasti

minun suosikki, tykkään kun se on punaista. Monilla ohjeilla tulee paljon vaaleampaa.

 

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!!