Tämän kanssa täällä valvotaan:
Edit: Tällaista tuli, vähän punaisempaa tuli kuin pitäisi kun nukahdin
mutta minun makuuni sopivaa :)
Eli punasta heraa, juhannusjuustoa tai miksi sitä sitten haluaakin kutsua:
Itse olen oppinut syömään heraa vasta aikuisena vaikka maatalon tyttö olenkin ;)
Punanen hera
15 litraa tilamaitoa
2 tl juuston juoksutetta
Lämmitä 9 litraa maitoa kädenlämpöiseksi, nosta pois
levyltä ja sekoita joukkoon juuston juoksute.
Anna juoksettua n. tunnin ajan.
Kuumenna loput 6 litraa maitoa kiehuvaksi ja lisää
juoksettunutta massaa "kiehuvaan silmään" vähitellen.
( tässä menee aika kauan )
Kun kaikki juustomassa on laitettu, keitä miedolla lämmöllä
n. 5 tuntia, kunnes väri on toffeemaisen ruskea.
Joka paikkakunnalla on vähän erilaisia ohjeita mutta tämä on ehdottomasti
minun suosikki, tykkään kun se on punaista. Monilla ohjeilla tulee paljon vaaleampaa.
HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!!