Huomasin Hannan leipomukset -blogissa herkullisen näköisen jäätelökakun, sitähän piti heti kokeilla kun sattui olemaan samanlainen vuokakin, ohje á la Marie

1454211.jpg

----

Valkosuklaa -mansikkajäätelökakku

Ainekset: 175g valkosuklaata

2 tl ruokaöljyä

noin 1 litra mansikkajäätelöä

noin 1/2 litraa hyvää vaniljajäätelöä

2 dl pakastemansikoita

2-3 rkl ananastuoremehua

1/2 dl tomusokeria

koristeeksi tuoreita mansikoita

noin 1 1/2 litran silikonivuoka tai pienempiä silikonimuotteja

Pilko suklaa kulhoon, lisää joukkoon ruokaöljy. Sulata suklaa puoliteholla mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Sekoita. Voitele silikonivuoka kevyesti ruokaöljyllä. Pyyhi ylimääräinen öljy pois.

Kaada sula suklaa vuokaan. Kääntele vuokaa kunnes suklaata on tasainen kerros joka puolella. Kaada ylimmääräinen suklaa pois. Jos jätät ylimmääräisen suklaan vuokaan, tulee kuoresta liian paksu ja sitä on vaikea leikata. Nosta vuoka pakkaseen noin 5 minuutiksi.

Sulata pakastemansikat kohmeisiksi. Mittaa joukkoon ananasmehu ja tomusokeri. Soseuta tehosekoittajalla. Ota vuoka pakkasesta. Lusikoi ohkainen kerros mansikkajäätelö vuokaan. Lorauta mansikkakastiketta jäätelön päälle. Lusikoi ohkainen kerros vaniljajäätelö ja taas mansikkakastiketta. Etene näin kunnes vuoka on täynnä. Peitä kelmulla ja nosta pakkaseen kovettumaan seuraavaan päivään. Irrottele vuoan reunoja varovaisesti, niin että suklaan ja vuoan väliin pääsee ilmaa. Kumoa vuoka tarjoilulautaselle. Poista silikonivuoka kakun päältä vetämällä se varovaisesti pois. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla. Tarjoile heti ja nauti! :)

----

Mulla tuli aika ohuesti suklaata alaosaan kun käytin vain yhden panda-valkosuklaalevyn ( 130g ) joten vähän näkyy läpi mutta ei ainakaan mua häiritse. Oli tarkoitus kastaa nuo mansikat valkosuklaassa mutta en jaksanut lähteä kauppaan ostamaan suklaata. Omalle väelle muuten vaan kokeilin. Taidanpa tehdä toistekin ;P